728 x 90

دومین نشست از سلسله نشست های گفتمان علمی انقلاب اسلامی برگزار شد

دومین نشست از سلسله نشست های گفتمان علمی انقلاب اسلامی برگزار شد

دومین جلسه از سلسله نشست های گفتمان علمی انقلاب اسلامی با ” موضوع بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی ” و با حضور حجت الاسلام دکتر محمدرضا سالاری فر در این حوزه علمیه برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه فخریه مروی دومین جلسه از سلسله نشست های گفتمان علمی انقلاب اسلامی با ” موضوع بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی ” و با حضور حجت الاسلام دکتر محمدرضا سالاری فر در این حوزه علمیه برگزار شد .

در این نشست که با حضور تعدادی از طلاب و اساتید حوزه های علمیه استان تهران همراه بود حجت الاسلام سالاری فر به بررسی و معرفی  کتاب “بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی ” که از تالیفات ایشان است پرداخت.

وی ابتدا درباره پیشینه روانشناسی اسلامی گفت :

یکی از حرکت های قوی در حوزه علمیه بعد از انقلاب اسلامی تدوین روانشناسی اسلامی با سابقه حدود ۴۰ سال و با دعوت از اساتید دانشگاه و همکاری طلاب در این زمینه بوده است .
 

ایشان در ادامه افزود: شاید هدف اعلای روانشناسی در تمام حوزه ها سلامت روانی انسان باشد . سلامت روانی قله است و در ادامه می خواستیم مبنای اسلام را از در بهداشت روانی ارائه دهیم . طبق مبانی اسلامی محور بهداشت روانی انسان ، رابطه با خداست .

 

ایشان با اشاره به اینکه بهداشت روانی دو اطلاق دارد ، بیان کرد:

بهداشت روانی ، گاهی به معنای حوزه روانشناسی و به عنوان یک دانش است مثل روانشناسی کودک ، روانشناسی بالینی و … . دانشی که چندین رشته در آن درگیر است و در پی ارتقاء سلامت روانی و پیشگیری از بیماری روانی است و در روانشناسی و روانپزشکی از طریق برنامه های عمومی و آموزشی به آن پرداخته می شود . در این کتاب این دانش مورد بحث است و گاهی به معنای  وضعیت و حالت روانی انسان است. به این صورت که بگوییم تفکر و احساسات و رفتارش سالم باشد ، در گذشته زندگی نمی کند ، رابطه های صمیمی خوبی با دیگران دارد ، احساس امنیت دارد ، درک واقع بینانه از خودش و جمع دارد .
 

این استاد برجسته حوزه و دانشگاه گفت: رشته بهداشت روانی به دنبال سه چیز است : یکی پیشگیری اولیه قبل از ابتلا به بیماری های روانی ، پیشگیری ثانویه بعد ابتلا و پیشگیری سوم  بعد از بهبود امّا روانشناسان در هیچ کدام از این سه مطلب به مسائل اخلاقی که مورد تاکید روانشناسی اسلامی است اشاره نکرده اند ، مثلا حسادت .
 

ایشان با معرفی بخش های مختلف کتاب “بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی” تصریح کرد: بحث بعدی که در کتاب به آن پرداخته شده شکوفایی استعداد های روانی و گسترش اخلاق و فضایل اخلاقی در حوزه خود و دیگران و بحث پیرامون رشد معنویت و تعالی آن است. روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که مشکلات روانی یا منشا زیستی دارد یا روان‌شناختی یا اختلال اجتماعی . به نظر ما منشأ چهارم یعنی فقر معنویت ( با رویکرد دینی ) نیز باید ذکر شود.
 

ایشان در آخر با بیان مقوله نیاز معنوی افزودند: نیاز معنوی چیزی است که انسان را از خودش و محدوده خودش بالاتر می برد و می خواهد با موجودی متعالی ارتباط برقرار کند . مثلا این که انسان ها نیاز دارند یک متن مقدس بخوانند امّا روانشناسان معنویت را جوری تعریف می کنند که حتی دین هم در آن نیست یعنی معنویت بدون خدا در حالی که این نیاز معنوی فطری است و انسان از روی فطرت خود دنبال یک خداست و ربطی به تربیت اجتماعی و محیطی ندارد مانند اینکه برای اصل غذا خوردن جامعه برای من تصمیم نمی گیرد و برای نوع غذا تصمیم می گیرد .
 

در پایان جلسه ایشان به سؤالات حضّار نیز پاسخ دادند .

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها