728 x 90

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران: تحول در حوزه علمیه زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران: تحول در حوزه علمیه زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است

حجت الاسلام ارشاد با بیان اینکه حوزه علمیه در گام دوم انقلاب متکفل تحقق تمدن نوین اسلامی است، گفت: تحول در حوزه علمیه زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است.

حجت الاسلام حمید ارشاد معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تشریح رسالت‌ها و ماموریت‌های حوزه علمیه و روحانیت در گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب؛ سند چشم انداز تمدن ایرانی اسلامی است. وی تحقق تمدن نوین اسلامی را مهمترین رسالت حوزه علمیه در چشم انداز بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد و ادامه داد: حوزه علمیه با قدمتی هزار و 400 ساله متکفل این ایده مهم است و باید در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت کند؛ حوزه علمیه با توجه به غنای متقن و قوی‌‌اش که برخاسته از کلام وحی و بیانات ائمه اطهار(ع) است این توانمندی را دارد که در عرصه جهانی و بین المللی تمدن ساز باشد.

 

حوزه علمیه خاستگاه تحقق سبک زندگی اسلامی ایرانی در گام دوم انقلاب است

 

حجت الاسلام ارشاد تدوین و نهادینه کردن نحوه سبک زندگی اسلامی ایرانی با هدف رشد و تعالی جامعه را از دیگر وظایف حوزه علمیه در گام دوم انقلاب خواند و گفت: خاستگاه تحقق سبک زندگی اسلامی ایرانی در بیانیه گام دوم انقلاب حوزه علمیه است. معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: حوزه علمیه می تواند با توجه به محتوای غنی و بهره گرفتن از قرآن و سنت و آموزه های قوی که در طول قرون متوالی علمای اسلام سینه به سینه و براساس تعریف کتب و گنجینه های گرانبهایی که به دست ما رساندند، مروج سبک زندگی اسلامی در جامعه باشد. وی افزود: سبک زندگی اسلامی در سایه آموزه های وحیانی و الهی محقق می شود و منشاء و خاستگاه آن نیز حوزه علمیه است.

 

حجت الاسلام ارشاد حضور پررنگ حوزه علمیه و علما در ساحت های مختلف زندگی مردم به منظور رشد و شکوفایی مادی و معنوی زندگی افراد را در گام دوم بسیار مهم خواند و اظهار داشت: از دیرباز علمای سلف به انجام این کار مبادرت داشتند؛ اگر به تاریخ مراجعه شود مشاهده می شود که علما و بزرگان دین در طول تاریخ به لحاظ اقتصادی همواره ملجأ، مأوا و پناهگاه مستمندان و مستضعفان بودند.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: البته به لحاظ فکری، اعتقادی و اخلاقی نیز علما و حوزه علمیه ملجأ بودند بر همین اساس از قرن ها پیش اگر کسی می خواست طریق سعادت را طی کند، بر مدار عبادت و عقیده سالم قرار گیرد و در زمره مومنان، متدینین، و متشرعین باشد باید در محضر علما زانوی تلمذ می زد و یا به فراگیری علوم حوزوی مشغول می شد.

 

تحول در حوزه علمیه زمینه تمدن نوین اسلامی را فراهم می کند

 

وی تحول در حوزه علمیه را زمینه ساز تمدن نوین اسلامی دانست و گفت: اگر حوزه علمیه متحول شود و متناسب با نیازهای نظام اسلامی نقش آفرینی می کند بیانیه گام دوم محقق خواهد شد. این استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: این تحول در منحصر نشدن به فعالیت هایی مثل فقه و اصول و رفتن به سمت رشته های تخصصی اتفاق می‌افتد؛ همچنین فراگیری زبان های زنده دنیا توسط طلاب جوان فاضل و با ذوق از دیگر رسالت های حوزه علمیه در گام دوم انقلاب به شمار می رود.

 

حجت الاسلام ارشاد با تاکید بر اینکه حوزه علمیه و روحانیت باید در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب حرکت کنند، تصریح کرد: حوزه علمیه نباید از زمان کنونی عقب‌تر حرکت کند بنابراین رفع نیازهای روز جامعه و حرکت رو به جلو توام با بصیرت و قدرت آن هم براساس حکمت، عقلانیت و معنویت از دیگر انتظارات رهبر انقلاب از حوزه های علمیه محسوب می شود.

 

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: همچنین در تحقق بیانیه گام دوم می طلبد حوزه علمیه و روحانیت در جهت رفع مشکلات پدید آمده برای زندگی مردم چاره اندیشی کنند. وی در پایان یکی دیگر از رسالت های حوزه علمیه و روحانیت را حضور پررنگ طلاب فاضل و جوان حوزوی در میان اقشار مختلف جامعه دانست و خاطرنشان کرد: طلاب و دانش آموختگان حوزوی نباید خودشان را از نهادهای گوناگون و مجامع مختلف مانند مدارس، هیئات مذهبی و غیره دور کنند بلکه با حضوری مستمر و توام با بصیرت باید به ترویج معارف اسلامی اقدام کنند.

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها