حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به مشکلات کشور، مدیریت صحیح را راه برون رفت از مشکلات دانست و گفت: وحدت، انسجام و اعتماد به مردم و توان داخلی و بی اعتمادی به دشمن می تواند در موفقیت کشور اثر گذار باشد.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران، آیتالله حسین نوری همدانی امروز ۲۶ تیرماه در افتتاحیه اولین دوره مشترک تعالی اساتید و نخبگان بسیجی حوزههای علمیه استانهای قم، خراسان رضوی، تهران و اصفهان در مجتمع امامت، اظهار کرد: رسالت انبیا و خط امام، خطی است که از آغاز شروع شده و همچنان این حرکت و خط، استمرار و ادامه دارد، جریان ما چنین جریانی است.
وی افزود: ما کار و اجتهاد خود را برکتی از این دین میدانیم که ادامه و استمرار راه انبیا و ائمه بوده و فضیلتی بسیار بزرگ است. حوزهها مرکزی برای تربیت شیخ مفیدها، شیخ طوسیها و علامه حلیها است، آنها راه خود را با اخلاص، همت بلند، اراده و جدیت پیش گرفتند تا به مقام بزرگی در دین رسیدند، راه این است.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه معارف فقهی ۱۰ مورد است، عنوان کرد: مورد اول معارف اعتقادی و ایمانی بوده و اولین تفقه در دین است. باید ایمان و عقیده ایجاد شود. در اولین گام و مرحله تفقه باید معارف اعتقادی را به طور کامل داشته باشیم تا هرکسی تردیدی داشت به قدری مجهز باشیم که بتوانیم پاسخگو بوده و با دلیل و برهان یقین ایجاد کنیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: دوم معارف عبادی است. عبادت رابطه انسان با خدا را تحکیم و برقرار میکند. سوم معارف اخلاقی اسلام بوده که بحث اخلاق بسیار در سازندگی و هدایت انسانها اثرگذار است؛ از این جهت متخلق بودن به اخلاق پسندیده و فاضله و اجتناب از اخلاق رذیله مسئلهای بسیار مهم خواهد بود.
وی اصافه کرد: چهارم معارف اقتصادی بوده و اقتصاد بسیار مهم و در زندگی انسان بسیار تاثیرگذار است. در قرآن به موضوع تحصیل و توزیع مال عنایت زیادی شده و امروز مسئله بانکها برای فقها مسئله بسیار بزرگی است. اینکه این اموال باید چگونه باشد تا اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ایجاد شود، مسئله بسیار بزرگی است. اقتصاد باید مدیریت صحیح داشته باشد تا فقر، جهل و ظلم از بین برود، این مسئله بسیار مهم است. پنجم معارف فقهی مدنی است که کیفیت معاشرت انسانها را نشان میدهد بدبن معنی که مردم و جامعه باید براساس چه مبانی معاشرت داشته باشند، امروز قدرتهای بسیاری قصد دارند که اسلام را بکوبند که در این بین برخی بیان میکنند که فقه اسلام مسلمانان اینگونه است که باید با کفار همواره درگیر بوده و برخورد خشن داشته باشند اما اینگونه نیست و قرآن تفکیک کرده است.
آیت الله نوری همدانی بیان کرد: ما با آن دسته از کفاری که با ما کینه و کدورت ندارند برخورد نکرده بلکه با آنها با عدالت و خوبی رفتار میکنیم. اسرائیل، آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه و ایادی آنها سوابقشان روشن است، آنها کسانی هستند که همواره نظر کینه و کدورت دارند. اسلام دین صداقت، محبت وعدالت است.
این مرجع تقلید معارف فقهی سیاسی را معرفت ششم دانست و تصریح کرد: دین اسلام با سیاست توام است، در قرآن آیات زیادی مربوط به سیاست وجود داشته و قرآن جلوههای سیاسی زیادی دارد، هفتم معارف فرهنگی بوده که بسیار مهم است. اسلام میخواهد در فرهنگ، عرصه فرهنگی و مجامع و مراکز خود افرادی را تربیت کند که مسلمانان فعالی بوده و افراد متفکری باشند. باید مردم را به فکر، نظر، تدبر و اندیشه دعوت کرد. مسلمانان باید اینگونه باشند. فرهنگ شیعه بسیار خاص است. تمام معالم فرهنگی ما به خداوند میرسد و این فرهنگ ما است. ما معتقدیم که بدون ولایت هیچ عملی قبول نیست.
وی خاطرنشان کرد: هشتم معارف حکومتی بوده که بسیار مهم است. حکومت گرداننده امور مملکتی بوده و اسلام عنایت زیادی به آن دارد، مسئله ولایت بسیار مهم و ولایت فقیه مسئلهای بسیار روشن است. امام(ره) توانستند حکومتی تاسیس کنند که تحول بسیار بزرگی است. نهم معارف قضایی اسلام و دهم معارف جهادی بوده و جهاد غیر از جنگ است. دعوت به اسلام، دفاع، بغات، جلوگیری از فتنه و فساد، امر به معروف، اجرای عدالت و نجات مستضعفین از چنگال مستکبرین انواع جهاد هستند.
آیت الله نوری همدانی یادآور شد: اگر شهدا و طلاب در انقلاب نبودند، انقلاب پیشرفت نمیکرد. شما به میدان رفتید که انقلاب پیروز شد. امروز هم همان روز اما شدیدتر و اسلام همان اسلام است. آمریکا، صهیونیست، ایادی آنها و آلمان نیروهای خود را برای کوبیدن اسلام بسیج کردند. امروز وظیفه تفقه در دین است. انقلابی باشید و انقلابی بمانید. حوزههای ما باید انقلابی باشند.