معاون امور بينالملل حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه مبلغي كه زبانهاي دنيا را نداند، نتواند مطالبي به زبانهاي ديگر دنيا خوانده و اين زبانها را متوجه شود، مبلغي گنگ، كور و كر است، اظهار كرد: دنيا و مجامع مختلف حاضر در آن تشنهي استفاده از معارف مكتب اهل بيت(ع) هستند، ولي ما تاكنون به دلايل مختلف موفق به پاسخگويي به اين نياز نشدهايم.
حجتالاسلام و المسلمين رضا زماني در دومين جشنواره علامه حلي (ره) در استان تهران كه امروز ـ چهارشنبه ـ از سوي مديريت حوزه علميه تهران در سالن غدير مجمتع فرهنگي فتحالمبين برگزار شد، با اشاره به رسالت بينالمللي پژوهشگران حوزه و كارهايي كه در اين زمينه ميتوان انجام داد، گفت: اولين رسالت ما، ابلاغ معارف ديني در داخل كشور و دومين آن، ابلاغ معارف ديني و آموزههاي حياتبخش اسلام در كل دنياست و بايد اعتراف كنيم كه در انجام رسالت دوم خود كوتاهي كردهايم.
وي افزود: در دهههاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي بيشترين تلاش خود را در داخل كشور صرف كردهايم اين در حالي است كه جمعيت كشور ما يك درصد كل جمعيت جهان را به خود اختصاص ميدهد كه بايد گفت اديان و مكاتب ديگر حضوري فعال در عرصه جهاني داشته و در كشورهاي مختلف دنيا براي 99 درصد باقيمانده جمعيت جهان برنامه دارند.
معاون امور بينالملل حوزههاي علميه سراسر كشور اظهار كرد: به طور مثال ميتوان به دانشگاه الازهر مصر اشاره كرد كه كمتر دانشگاهي در سطح جهان وجود دارد كه كرسي اسلامشناسي آن به وسيله استادان فارغالتحصيل اين دانشگاه تشكيل نشده باشد، اين در حالي است كه حضور ما در اين عرصه نزديك به صفر است و اين نكته شايد براي ما گناهي نابخشودني است.
زماني در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفيتهاي موجود در سطح دنيا براي حضور طلاب حوزههاي علميه ايران، گفت: به لطف خدا دنيا آماده پذيرش ما شده است و در هر كشوري كه قدم گذاشتهايم به چشم خود اين مهم را مشاهده كردهايم.
به گزارش ايسنا، وي در ادامه به مشاهدات خود در سفرهايش به برخي از كشورهاي دنيا و استقبال علما و بزرگان آنها از مكتب اهل بيت (ع) و مبلغان اين مكتب اشاره كرد و گفت: براي مثال ما حتي يك مبلغ براي هشتاد ميليون نفر جمعيتي كه در كشور فيليپين زندگي ميكنند، نداريم و اين در حالي است كه فضاي بسيار مناسبي در اين كشور براي تبليغ شيعه وجود دارد.
معاون امور بينالملل حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه براي ظرفيت موجود در دانشگاههاي آسياي ميانه جهت استفاده از مبلغان شيعه نيز كسي را نداريم، ادامه داد: البته چنين فردي بايد هم زبان و هم معارف اهل سنت و مسيحيت را بداند و با علم به اين مسائل به تبليغ در كشورها بپردازد.
زماني با بيان اينكه چندي پيش در سخناني كه با وزير علوم داشتم، اعلام كرد كه از سوي دانشگاههاي 50 كشور براي اعزام استاد جهت تدريس در كرسي اسلامشناسي در آنها، تقاضا شده است، ادامه داد: دنيا براي بهرهگيري از مكتب اهل بيت(ع) عطش دارد و ما بايد خود را براي پاسخگويي به اين نياز آماده كنيم.
وي ادامه داد: تقويت دروس ديني، داشتن جامعيت علمي در همه رشتههاي علوم انساني براي نقشآفريني در عرصه جهاني، آشنايي با مكاتب دنيا، انجام بررسي و پژوهشهاي تطبيقي ميان اهل بيت(ع) و ديگر مكاتب و اديان، نيازسنجي ديني كشورهاي مختلف دنيا و فراگيري زبانهاي بزرگ دنيا از جمله مواردي است كه مبلغان مكتب شيعه براي پاسخ به عطش مجامع موجود در كشورهاي دنيا بايد به آن توجه كنند.
زماني با بيان اينكه نهضت زبانآموزي بايد در حوزههاي علميه همهگير شود، ادامه داد: اميد ما در زمينه حضور جهاني مبلغان مكتب شيعه بيش از حوزههاي ديگر به حوزههاي علميه تهران است.
وي در ادامه گفت: ما دهها راهكار براي فعالسازي فضلاي حوزههاي علميه در عرصههاي جهاني در نظر گرفتهايم كه از آن جمله ميتوان به دعوت شخصيتهاي ديني به كشور، سفرهاي علمي فضلاي حوزههاي علميه به كشورهاي ديگر، ايجاد زمينه براي بورسيه تحصيلي و گذراندن دورههاي تكميلي در ديگر كشورها از سوي طلاب و فضلاي حوزههاي علميه و ايجاد فرصتهاي تحصيلي براي آنها در ديگر كشورها اشاره كرد.