728 x 90

علم بدون خدا، ریشه طغیان انسان است+دانلود صوت

علم بدون خدا، ریشه طغیان انسان است+دانلود صوت

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی: انسان در پرتو علم و دانش قدرت می یابد و اگر این دانش و پیشرفت بدون خدا باشد در واقع این علم ریشه طغیان و سرکشی انسان است.

دانلود صوت
به گزارش خبرنگار حوزه علمیه تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، عضو شورای مدیریت حوزه علمیه تهران در نشست معاونین پژوهش با اشاره به اهمیت و جایگاه نگارش و قلم در دین اسلام برازداشت: قرآن پژوهان بر این باورند که نخستین آیه ای که بر پیامبر(ص) نازل گردیده آیه اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ* خَلَقَ الإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ* اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ* الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ* عَلَّمَ الإنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَم می باشد که این خود بیانگر جایگاه ممتاز و ویژه قلم، علم و دانش در این فرهنگ الهی و آسمانی است.
وی با بیان اینکه کتاب وحی با واژه قرائت آغاز گردیده و قرائت مبتنی بر نگارش و قلم فرسایی است و پیوند این دو مقوله با علم و انسان واقعیت انکار ناپذیری است افزود: باید توجه داشت مقصد عالی از حرکت تکاملی انسان رسیدن به قرائت اسم ربّ است و شاید مهمترین وجه تمایز قرائت دینی انسانی و اخلاقی از دیگر قرائت ها همین موضوع باشد.
عضو شوراي مديريت حوزه علميه تهران در تبیین کلمه ربّ در آیه اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ* خَلَقَ الإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ* اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ* گفت: قرآن در این رابطه به دو موضوع حقیقت آفرینش و مقام ربوبیت اشاره می کند و ضمن آن به بیان رسالت قلم و نقش محوری قدرت نگارش و جایگاه استثنایی آن در میان پدیده ها که تنها بدست انسان قدرت نگارش پدیده ها وجود دارد اشاره می کند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه حوزه های انباشته شده معارف و دانش بشری ثمره قدرت و توانایی انسان در نگارش با قلم است افزود: اگر قلم از زندگی انسان حذف می شد تاریخ علم و شکوفایی دانش و ارتباط بشر حتی با مبدا هستی از طریق وحی آنگونه که مورد رضای خدای سبحان بود تحقق نمی یافت.
وی افزود: یقیناً اگر قلم نبود امروز ما از قرآن و سنت پیامبر(ص) بی بهره بودیم پس نقش قلم استثنایی و کلیدی است و همه معارفی که ما در حوزه دین داریم همه ثمره قلم است.
نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: قلم باید در خدمت علم باشد یعنی پژوهشگر موظف است مطلبی را بنگارد و در اختیار قرائت دیگران قرار دهد که از یک پشتوانه متقن و مستحکم علمی برخوردار باشد و همچنین قلم باید با تکیه بر استدلال، برهان و معرفت پیام آور علم باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از قلم ها امروز به جای پاسخگویی به شبهات، ایجاد شبه می کنند افزود: آنچه که از قلم بدستان حوزه دین انتظار می رود آنست که اولاً نگارش و قلم فرسایی آنان باید بسم رب باشد که به تهذیب و اصلاح نفس و معرفت خدای متعال باز گردد و ثانیاً قلم آنان پیام آور علم با تکه بر برهان باشد که اگر این دو محقق شد می توان گفت که یک نویسنده متعهد دینی شکل گرفته است.
عضو شوراي مديريت حوزه علميه تهران در ادامه تاکید کرد: امیدوارم طلاب گرامی هنگامی قلم بدست بگیرند که اولاً به علم دست یافته وسپس یافته های علمی و دانش مبتنی بر معرفت وبرهان خود را ثبت بنماییم.
وی در پایان ریشه طغیان انسان را در علم منهای خدا عنوان نمود و گفت: عالمی که غیر مهذب باشد و بواسطه اندوخته هایش خود را مستغنی بداند زمینه طغیان و سرکشی در او فراهم می شود لذا دقدغه ما امروز باید این باشد که گرفتار طغیان و سراب علم نشویم.

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها