728 x 90

مسئولان از توسعه و حمایت حوزه های علمیه غفلت نکنند- تحصیل ۹ هزار طلبه در ۷۰ مدرسه تهران

مسئولان از توسعه و حمایت حوزه های علمیه غفلت نکنند- تحصیل ۹ هزار طلبه در ۷۰ مدرسه تهران

استاد رشاد با تاکید بر ضرورت حمایت از توسعه کمی و کیفی حوزه های علمیه، از تحصیل ۹ هزار طلبه در بیش از ۷۰ مدرسه علمیه استان تهران خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه استان تهران، استاد علی اکبر رشاد، در نشست مشترک اعضای شورای شهر تهران با شورای حوزه علمیه این استان، با بیان این که حوزه تهران از قدیمی ترین حوزه های علمیه شیعه است، گفت: به اعتبار اینکه ری را هم جزء تهران قلمداد کنیم، شاید بشود، گفت سابقه حوزه تهران احیاناً بیش از حوزه نجف می باشد. در طول تاریخ هم بزرگانی از علمای مجاهد، حکما، فقها، محدثین، عرفا و فیلسوفان از این خطّه برخاسته اند.

جایگاه حوزه تهران
رئیس شورای حوزه علمیه تهران، با بیان این که حوزه تهران در دوره های متأخر جزء تاثیرگذارترین حوزه های شیعه در تحولات اجتماعی جهان اسلام خاصه ایران بود، اظهار داشت: در قضیه مشروطه، حکم فتوای تحریم تنباکو، ملی شدن صنعت نفت ایران، و… علمای حوزه تهران محور بودند و اکثر علما و مراجع نجف نسبت به اتخاذ مواضع در موضوعات گوناگون با علمای تهران مشورت می کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سیاست های جاهلانه و ظالمانه رژیم پهلوی در قبال حوزه علمیه تهران، تصریح کرد: رژیم شاه بخوبی از قدرت و نفوذ حوزه تهران آگاهی داشت و بر این اساس همه سعی و توان خود را برای نابودی و تضعیف حوزه تهران به کار بست.
وی افزود: تصرف اراضی و ساختمان های حوزوی و ایجاد دانشگاه هایی موازی با مدارس علمیه از جمله اقدامات رژیم پهلوی بود و به ویژه در دوره پهلوی دوم با ادامه سیاست های خصمانه، عظمت و قدرت حوزه تهران به شدت تضعیف شد.
آمار طلاب و مدارس
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به تشکیل شورای حوزه علمیه تهران از اوایل سال 90، بیان داشت: در این چند سالی که از تاسیس این شورا می گذرد، شاهد وقوع تحولات شگرفی در مدارس علمیه حوزه تهران بودیم و تعداد مدارس از 7 مدرسه فعال و با رونق به بیش از 70 مدرسه فعال افزایش یافت و هم اکنون 9 هزار طلبه در سطوح مختلف حوزه تهران مشغول به تحصیل می باشند و حدود 840 مدرس در سطوح مختلف تدریس می کنند.
برپایی ۲۴ کرسی درس خارج
استاد رشاد  ادامه داد: علاوه بر این مدارس فعال در حوزه تهران، هم اکنون 24 کرسی درس خارج فقه و اصول در تهران دایر است. همچنین 7 موسسه و مرکز رشته تخصصی نیز در چند سال اخیر تاسیس شده و فعالیت علمی و تخصصی خود را دنبال می کنند.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) با انتقاد از افزایش ناهنجاری های فرهنگی در تهران، افزود: معتقدیم در کنار دیگر کارهای فرهنگی برای ارتقای معنویت و حفظ ارزش های اسلامی، هیچ کار فرهنگی تاثیرگذارتر از حضور مستقیم و نفس به نفس یک طلبه در محیط جامعه و اجتماع نیست.
ضرورت توسعه حوزه های علمیه
وی در پایان با دعوت از شورای شهر تهران برای مشارکت در توسعه کیفی حوزه علمیه تهران به ارائه پیشنهاداتی در این خصوص پرداخت، و افزود: این شورا می تواند در ساخت حوزه های علمیه جدید، تجهیز مدارس فرسوده و بازسازی آن‌ها، و در اختیار گذاشتن اراضی با کاربری تجاری به مدارس علمیه به عنوان یک منبع درآمد؛ تا بدین طریق مدارس بتوانند ضمن تامین هزینه های جاری، به امورات مالی و رفاهی اساتید و طلاب نیز سامان بدهند.
حمایت شورای شهر از مراکز فرهنگی و حوروی
در ادامه این مراسم مهندس چمران، رئیس شورای شهر تهران در سخنان کوتاهی بر حمایت شورای شهر از مراکز فرهنگی و حوزوی تاکید کرد.
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین غفوری مدیر حوزه علمیه تهران و معاونین حوزه استان شرکت داشتند.

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها