728 x 90

فاصله محسوس مساجد تا رسیدن به نقطه مطلوب

فاصله محسوس مساجد تا رسیدن به نقطه مطلوب

مسجد در زمان صدر اسلام نقش های مختلفی چون محل عبادت و یاد خدا، اجتماع مسلمین، ایجاد وحدت و همدلی، اتحاد و زیارت مؤمنین، شور و مشورت، مرکز حاکمیتی و رفع اختلاف و نزاع ها را ایفا می‌کرد.

حجت الاسلام حبیب الله غفوری مدیر حوزه علمیه استان تهران در گفت و گو با «صبح نو» به کارکرد مساجد در صدر اسلام در قیاس با زمان های قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات زیادی با هدف بازگرداندن مسجد به جایگاه خود در راستای ایفای نقش جامعی که در صدر اسلام به عهده داشت، صورت گرفت اما هنوز هم تا رسیدن به بستر مطلوب و نقطه ایده آل فاصله محسوسی وجود دارد.مسجد در زمان صدر اسلام نقش های مختلفی چون محل عبادت و یاد خدا، اجتماع مسلمین، ایجاد وحدت و همدلی، اتحاد و زیارت مؤمنین، شور و مشورت، مرکز حاکمیتی و رفع اختلاف و نزاع ها را ایفا می‌کرد.
برای رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند قوی بودن تمامی ارکان ضروری در مساجد است. امام جماعت، مدیریت اجرایی در مسجد، خادم، امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت های اجتماعی، سیاسی، خدمت رسانی به محرومین و پایگاه بسیج هرکدام یک رکن محسوب می شود که هرقدر این ارکان قوی تر عمل کنند، به نقطه مطلوب نزدیک تر خواهیم شد. به طور مثال گاهی یک فرمانده با عملکرد بالای علمی و فضائل علمی، عملی، اخلاقی و انقلابی در راس قرار می‌گیرد که قطعا موثر تر خواهد بود وگاه فردی با شرایط پایین تر که قطعا شرایط محدودتر تر خواهد بود. وی با بیان اینکه میزان جذب جوانان در مساجد مطلوب نیست، گفت: در حالت کلی شرابط مطلوب نیست؛ اما شاهد هستیم در برخی مساجد به دلیل عملکرد قوی ارکان مسجد، حضور جوانان، قوی، کارساز و سازنده است اما در بسیاری از مساجد هم شاهد عدم حضور جوانان و فعالیت کمرنگ آنها هستیم چراکه رویکرد مساجد جوان‌گرایی نیست و کارکرد جامعی در آن دیده نمی شود. برخی مساجد عبادتگاهی صرف شده است که درب آن فقط در زمان های نماز باز و بسته می شود و لذا اگر هر کدام از ارکان نقش خود را به درستی ایفا کنند به طور حتم زمینه جذب جوانان خود به خود ایجاد خواهد شد.

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها