سردبیر نشریه محفل، طی یادداشتی، به معرفی مطالب درج شده در شماره جدید این فصلنامه پرداخت.
به گزارش خبرنگار معاونت پژوهش حوزه علمیه استان تهران، شماره فصلنامه علمی-اطلاع رسانی محفل چاپ و در سطح استان توزیع شد.
بنابراین گزارش، این نشریه، در شماره جدید خود به صورت ویژه به بحث سبک زندگی اسلامی پرداخته است و در این زمینه مصاحبهها و نوشتارهای تخصصی را گردهم آورده است.
در این شماره از فصلنامه علمی-اطلاع رسانی معاونت پژوهش حوزه علمیه استان تهران، آثار و گفتارهایی از حضرات آیات سید محمد غروی، غلامرضا فیاضی و حجج اسلام محمد سعید مهدوی کنی، سید حسین میرمعزی، محمد کاویانی آرانی، احمدحسین شریفی و دکتر سیدمحسن میرباقری منعکس شده و طی آن مسائلی همچون خاستگاه مسئله سبک زندگی، نظریه های سبک زندگی، اقتصاد اسلامی و سبک زندگی، وظیفه اندیشمندان در قبال سبک زندگی، سبک زندگی اسلامی و عبودیت و رستگاری و … به بوته نقد و نظر گذاشته شده است.
همچنین در بخش معرفی کتاب، اثر ارزشمند آیت الله جوادی آملی با عنوان مفاتیح الحیاة بررسی و مطالعه آن به مخاطبان گرامی توصیه شده است.
گفتنی است این شماره از نشریه محفل، در 80 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه چاپ و برای مجامع علمی حوزوی و دانشگاهی استان ارسال شده است.
علاقمندان می توانند جهت تهیه فصلنامه محفل؛سبک زندگی به آدرس pajoohesh.howzehtehran.com مراجعه و یا با شماره تلفنهای 77488900 الی 912 داخلی 404 (دبیرخانه منشورات معاونت پژوهش استان) تماس حاصل نمایند.
سبک زندگی به مثابه الگو برای زیستن است. الگویی که نه در محفظه ذهن انسانها که در جانشان نشسته باشد تا به سهولت در صحنه رفتار، خود را نشان دهد. فرایند زیستن گویا چیزی جز انتخابگری مداوم انسان نیست. غیر از مواردی که انسان به اجبار یا به اکراهِ دیگری فعلی را انجام می دهد باید از مبادی فعل اختیاری او پرسید؛ انگیزه، محرک و زمینه های درونی و بیرونی افعال اختیاری مهم او کدام اند؟ آیا در حین رفتار، الگو در صفحه ذهن و فکر او نقش می بندد یا الگو در فرایند پیچیده روانی، اجتماعی، اندیشگی و ایمانی، بلافاصله در زمان گزینش فعل و بی هیچ وقفه ای شهود می شود و فعل در خارج محقق می شود؟ الگو چه نسبتی با آرامش، لذت، امنیت، سلامت، غایت، معنا، دین، فقه، حقوق و اخلاق برقرار می کند؟
اگر هر کدام از موارد پیش گفته در ارائه سبک زندگی موثرند پس باید سبک زندگی را نه متعلق به یک رشته علمی خاص که متعلق به مجموعه ای از رشته های مرتبط دانست. سبک زندگی بحثی میان رشته ای است و از آنجا که وابسته به آغاز و انجام، چیستی زندگی، معناداری زندگی، پیشینه ذهنی فرد و اجتماع، مهارت زیستن، حقوق متقابل افراد و خوبی و بدی افعال است، به علوم کلام، فلسفه، روانشناسی، جامعه شناسی، اخلاق، فقه و حقوق نیز مرتبط خواهد بود. تک ساحتی دیدن مبحث سبک زندگی اولین و مهمترین ضربه ای است که به سبک زندگی افراد وارد خواهد شد. مبتنی بر این دیدگاه برای پیش بردن چنین مقولاتی توجه به تفکر میان رشته ای ضروری به نظر می رسد. به نظر می رسد این مسئله که آیا تابحال توانسته ایم علوم دیگر را در کنار فقه بنشانیم و تآثرشان را قدم به قدم رصد کنیم، یکی از مشکلات پیش روی مباحث سبک زندگی اسلامی است. اینکه فقه، منطقه الفراغ کنش¬های فردی و اجتماعی را برای علوم دیگر معلوم می سازد و حاکم بر آنها می گردد یا خود نیز از قِبل رویارویی با علوم انسانی و اسلامی دیگر همچون روانشناسی و اخلاق و غیره تأثیر می گیرد، از جمله مسائل مهم مربوط به سطح اندیشگی و نظریه پردازی مبحث سبک زندگی است. این مهم البته جزء وظایف ذاتی حوزه و دانشگاه شمرده می شود. پرداختن به سبک زندگی از زاویه علم و اندیشه وظیفه گرانی است که نشریه محفل بخش بسیار کوچکی از آنرا بر دوش گرفته و حاصل آنرا در معرض نگاه و نقد مخاطبین گرامی در قالب نسخه جاری قرار داده است.