حجتالاسلام و المسلمبن حبیبالله غفوری، مدیر حوزهی علمیه تهران روز جمعه ششم فروردین ماه بمناسبت ایام تاسیس حوزه علمیه قم، پذیرش و ثبت نام حوزه علمیه تهران، پیش از خطبه های نماز جمعه تهران سخنرانی نمودند.
حجتالاسلام والمسلمین غفوری:
باید مبانی اقتصاد مقاومتی در حوزه علمیه تبیین شود
حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله غفوری مدیر حوزههای علمیه تهران (جمعه گذشته) طی سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به سالروز تأسیس حوزه علمیه قم گفت: حوزه علمیه قم در سوم فروردینماه 1301 تأسیس شد و این روزها سالروز تأسیس این حوزه است که به عنوان بزرگترین حوزه و تکیهگاه جهان تشیع معروف است راهاندازی آن عنایت پرورگار و خاندان عصمت و طهارت بوده است.
آیتالله حائری حوزه علمیه قم را در شرایط هجوم بیگانگان به کشور راهاندازی کرد
وی با اشاره به گذشت 94 سال از تأسیس حوزه علمیه قم گفت: حوزه علمیه براساس روایات مکانی است که علم از آنجا به سرتاسر دنیا منتشر میشود و حوزه علمیه قم به عنوان قدیمیترین حوزه کشور مطرح است که آیتالله عبدالکریم حائری یزدی این حوزه را در شرایط دشواری که کشور به کلی از دست رفته و از جنوب در اشغال انگلیسیها و از شمال نیز در زیر یوغ روسیه قرار داشت و دولت مرکزی نیز ضعیف بود تأسیس کرد. ایشان آگاه بود که استعمار به دنبال به قدرت رساندن کسانی است که پایههای دین را در کشور ضعیف کند.
تربیت هزار طلبه توسط آیتالله حائری که چهرههایی مانند امام در بین آنها بودند
غفوری درخصوص اهداف تأسیس حوزه علمیه قم توسط آیتالله حائری یزدی گفت: حوزه علمیه قم تا سال 1315 که آیتالله حائری از دنیا رفت حدود هزار محصل داشت که در زمان خود بینظیر است و در بین این افراد شخصیتهایی مانند امام خمینی (ره)، مرحوم آیتالله گلپایگانی و مرحوم آیتالله خوانساری و تعداد دیگری از مراجع عظام تقلید حضور داشتند.
امروز وظیفه سنگین حفظ اسلام و قرآن برعهده حوزههای علمیه است
وی با اشاره به شرایط خوب حوزههای علمیه در سایه نظام جمهوری اسلامی گفت: حوزههای علمیه زیر پرچم حضرت ولیعصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به عنوان پایگاههای مستحکم سربازان آن حضرت روز به روز در حال تقویت هستند و امروز مسئولیت سنگینی بر عهده حوزههای علمیه است زیرا باید در حفظ اسلام، قرآن و نشر و تبلیغ و ترویج دین کوشا باشند.
مطرح کردن اقتصاد اسلامی از وظایف حوزه است
مدیر حوزه علمیه تهران مطرح کردن اقتصاد اسلامی را از وظایف حوزههای علمیه دانست و گفت: حفظ ایمان مؤمنان در دوران غیبت یکی از وظایف حوزه علمیه است و با روی کار آمدن نظام اسلامی نیاز جامعه به احکام شرعی و فقه که تا پیش از این به آن احتیاجی نبود به وجود آمد، که یکی از این موارد مطرح کردن اقتصاد اسلامی در جامعه و استخراج مبانی آن از متن دین است.
اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد اسلامی است که استخراج مبانی آن برعهده حوزه علمیه است
غفوری با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد اسلامی است و استخراج مبانی چنین اقتصادی از متن دین بر عهده کارشناسان دینی است تا با روشن کردن این مبانی زمینههای رشد مبانی اقتصاد غربی و سرمایهداری را در کشور و در کتب دانشگاهی ما کمتر کند.
مدیر حوزه علمیه تهران یکی دیگر از مأموریتهای اصلی حوزه علمیه را شناسایی و پاسخگویی به شبهات بیان کرد و گفت: کسانی میتوانند در این مسیر توفیق داشته باشند که خودشان را با وجود ولیعصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) مرتبط کنند چرا که حوزههای علمیه برای حضرت ولیعصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. امام عصر از خانه و فرزندان معنوی خود حفاظت میکنند و این فرزندان کسانی هستند که برای حفظ ایمان شیعه در حوزههای علمیه مشغول تحصیلند و با فقر و کمبود امکانات سازگاری میکنند تا به تکلیف خود در رابطه با دین خدا عمل کنند.
ضرورت تشویق فرزندان برای حضور در حوزههای علمیه
وی با اشاره به ضرورت تشویق فرزندان برای حضور در حوزههای علمیه گفت: هماکنون 70 مدرسه در استان تهران دایر هستند که و حدود هشت هزار طلبه و 850 استاد در این مدارس مشغول فعالیت هستند، اما این میزان نسبت به ظرفیت استان تهران کم است و ما باید ضمن اینکه شاهد تحول و پیشرفت کیفی در حوزهها باشیم به سمت توسعه کمی حوزههای علمیه هم پیش برویم.
در حوزه به دنبال سیاهی لشکر نیستیم
غفوری با بیان اینکه ما در حوزهها به دنبال سیاهی لشکر نیستیم گفت: تلاش ما این است تا با گزینش کیفی محصلان بهترینها را پذیرش کنیم، چرا که حوزههای علمیه جای هر کسی نیست و باید افرادی به آن وارد شوند که بتوانند جامعه را در مسیر رشد و تعالی هدایت کنند.