حوزه/ عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس پژوهشکده فقه نظام با بیان این که رسالت علما زمینه سازی برای تحقق دین در عالم عینیت است، گفت: اگر ما دین را مشتمل بر دستورات فردی و اجتماعی متعددی دانستیم به نظر می رسد نیاز به فقه جدیدی داریم و با این فقه فردی جزء نگر ما نمی توانیم بسترسازی برای اقامه دین در همه ساحت های فردی و اجتماعی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس پژوهشکده فقه نظام، در نشست علمی هماندیشی فقه نظامساز، درآمدی بر همایش ملی فقه نظامساز که با حضور اندیشمندان و صاحب نظران حوزوی که صبح امروز در مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) تهران برگزار شد، گفت: باید بیاندیشیم که هدف از بررسی مباحث پیرامون فقه نظام ساز چیست؟ به عبارت دیگر باید ببینیم هدف ما از مطالعات درباره فقه نظام ساز چیست؟
وی با بیان این که ما به دنبال اقامه دین هستیم و آن هم یک دستور قرآنی است، افزود: اقامه دین رسالت علما است و رسالت علما فقط تبیین دین در ساحت زندگی فردی نیست بلکه رسالت علما زمینه سازی برای تحقق دین در عالم عینیت است.
عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: اگر ما دین را مشتمل بر دستورات فردی و اجتماعی متعددی دانستیم به نظر می رسد نیاز به فقه جدیدی داریم و با این فقه فردی جزء نگر ما نمی توانیم بسترسازی برای اقامه دین در همه ساحت های فردی و اجتماعی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم در ادامه به تشریح انواع بیان و تقریر در فقه نظام پرداخت.