پس از انتشار نامه مدیر حوزههای علمیه ایران به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، رسانه های مختلف دنیا این نامه را منعکس کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه رسانه های مختلف جهان نامه آیت الله اعرافی به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان را منعکس کردند. آیت الله اعرافی در این نامه که همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان نوشته شده، ضمن ابزار همدردی با قربانیان این بیماری در سرتاسر جهان و تاکید بر وظیفه رهبران دینی، برای تبادل تجربیات حوزه علمیه با مراکز علمی و دینی و رهبران ادیان آسمانی جهان اعلام آمادگی کرد.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: در این میان به ویژه رهبران و عالمان دینی مسئولیت مضاعفی دارند و لازم است با تحکیم مبانی اعتقادی و توجه به ضرورت تزکیه ی نفس و صیانت جامعه از ناهنجاری ها و آلودگی ها و نیز توجه به قدرت لایزال خداوند متعال ، اهتمام به دعا و تضرع در پیشگاه خداوند را ترویج کنند. این نامه با توجه به محتوای میان ادیانی خود مورد استقبال رسانه های بین المللی به ویژه رسانههای وابسته یا فعال در واتیکان قرار گرفت.
آژانس خبری انجمن مبلغان کلیسایی (Agenzia Fides) که حدود یک قرن قدمت دارد و به هفت زبان فعالیت می کند نامه آیت الله اعرافی را به چهار زبان ایتالیایی، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی منتشر کرد. این سایت با انتشار عکسی از آیت الله اعرافی نوشت: از آیت الله و پیشوای دانشگاه[حوزه] قم به پاپ فرانسیس: در رویارویی با پاندمیک[همه گیری کرونا]، بیایید برای خدمت به بشریت متحد شویم.
خبرگزاری catholicculture، متعلق به واتیکان هم در تیتر خبری خود راجع به نامه آیت الله اعرافی به رهبرکاتولیک های جهان نوشت: سرپرست حوزه های علمیه اسلامی ایران در نامه ای که به پاپ نوشت، خواستار همکاری بیشتر با کلیسا شد. پایگاه مسیحیان با نام messageofwisdom نیز به این خبر اشاره کرده و نوشت: سرپرست حوزه های علمیه ایران به پاپ نامه نوشت.
سایت خبری واتیکان نیوز(معروفترین خبرگزاری مسیحی با بیش از ۲۰ زبان) نیز در خبری نوشت: نامه آیت الله ایرانی به پاپ: وحدت برای خدمت. این سایت عکسی از بانوان ایرانی که در مسجد در حال دوختن ماسک برای بیمارستان ها هستند گذاشته و هدلاینهای خود را به «بلایا، انسجام اجتماعی و همدلی» و «همکاری بیشتر و پشتیبانی میان ادیانی» اختصاص داد.
خبرگزاری ایتالیایی Agenzia Italia نیز نوشت: علیرضا اعرافی آیت الله ایرانی به پاپ فرانسیس نوشت: بیایید همکاری کنیم. شخصیت مذهبی و رئیس دانشگاه بین المللی المصطفی قم در نامه ای به پدر مقدس خواستار تشدید همکاری برای شکست اپیدمی ویروس کرونا شد.
وبسایت خبری کاتولیک در ایتالیا با نام agensir نیز در خبری با این تیتر نوشت: کرونا ویروس: کویید۱۹: اعرافی(دانشگاه قم، ایران) به پاپ فرانسیس: «با شروع پاندمیک، بیایید برای خدمت به بشریت همکاری کنیم». اکثر رسانههای ایتالیایی زبان این نامه را در راستای تعامل و همکاری ادیان برای خدمت به بشریت ارزیابی کرده و تیترهای خود را با همین مضمون انتخاب کرده اند پایگاه خبری «s۴c» نیوز که یک کانال تلویزیونی آزاد در ولز انگلستان می باشد از نامه آیت الله اعرافی اینگونه تعبیر کرد: نامه آیت الله، یکی از علمای ایران به پاپ فرانسیس: در مقابله با پاندمیک؛ بیایید برای خدمت به بشریت با هم متحد شویم خبرگزاری زنیت zenit.org با برجسته کردن قدردانی آیت الله اعرافی از تلاش های پاپ برای کمک به نیازمندان نوشت: ایران: نامه ای از آیت الله علیرضا اعرافی خطاب به پاپ فرانسوا / «قدردانی از پاپ به جهت اهمیت دادن به مستضعفان و اقشار ضعیف»
همچنین پایگاه فرانسوی زبان la-croix نوشت: کرونا ویروس: دانشگاه ایرانی مستقر در قم پاپ را مورد خطاب قرار داد. پایگاه فرانسوی زبان plumelibre هم با منتشر کردن نامه آیت الله اعرافی نوشت: علیرضا اعرافی خطاب به پاپ: خواستار تشکیل اتحاد واحد میان ادیانی بر علیه بیماری کرونا هستیم.
پایگاه هفته نامه خانواده مسیحی (Famille chrétienne) که از سال ۱۹۷۸ در فرانسه منتشر میشود با برجسته کردن قدردانی آیت الله اعرافی از تلاش های پاپ برای کمک به نیازمندان نوشت: ایران تشکر خود را از پاپ نسبت به بحران کروناویروس اعلام کرد.
پایگاه مصری الفجر هم با انتشار بخش هایی از این نامه تیتر زد: نامه مسئول ایرانی به پاپ فرانسیس همچنین سایت عربی یسوعنا که بر ترویج مسیحیت در فضای مجازی تمرکز دارد، با انتشار عکسی از دیدار حسن روحانی با پاپ نوشت: نامه ای از استان قم ایران به پاپ فرانسیس و محتوای آن این سایت ادامه داد: اساتید دینی و طلاب آنها در استان قم و معظم ایران از پاپ فرانسیس و تمام کسانی که در این شرایط دشوار انتشار ویروس کرونا به ضعفا و نیازمندان می اندیشند تشکر کردند. علیرضا اعرافی شیعه رئیس جامعة المصطفی در قم در نامه خود پیشنهاد افزایش همکاری به ویژه با سازمانهای کاتولیک را مطرح کرد به گونه ای که موجب ایجاد خدمت ادیان آسمانی به بشریت شود.