حوزه/ امام جمعه موقت تهران با اشاره به مشکلات اقنصادی مردم، گفت: مسئولین به وضع افسارگسیخته بازار و گرانی ها رسیدگی کنند؛ نزدیک دو دهه است سکاندار انقلاب بر مدیریت اقتصادی کشور با ادبیات و شعارهای مختلف تأکید دارند که مسأله اصلی کشور اقتصاد است، چرا که اگر اقتصاد یک کشوری قدرتمند باشد راه برای تحول هموار میشود.
به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد حسن ابوترابی فرد، در خطبه های امروز (27 اردیبهشت) نماز جمعه تهران با بیان اینکه حضرت یوسف(ع) علت در دست گرفتن اقتصاد مصر را داشتن تقوا و علم عنوان میکند، اظهار داشت: اقتصاد و مدیریت دانشمحور، شعار قرآن است. روح دین روح علم و معرفت است. یکی از مهمترین شاخصها برای انتخاب مدیران در هر سطحی دانش و علم و تجربه لازم و در تراز بالا است.
امام جمعه موقت تهران گفت: حضرت یوسف(ع) وقتی توسط برادرانش به چاه افتاد، آنها را نفرین نکرد بلکه آنها را دعا کرد. ما هم باید نسبت به یکدیگر احسان کنیم. جامعه انقلابی باید آراسته به احسان باشد. دست یکدیگر را بگیریم. عصای یکدیگر باشیم. در تأمین نیازهای فکری، اعتقادی، اخلاقی، سیاسی، نقد، ارائه مشورت، تأمین نیازهای اقتصادی و مادی اهل احسان باشیم و به یاری هم بشتابیم.
وی به سابقه ارتباط خود با سه رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: گاهی وقتی وزیری معرفی میشد و ما با او جلسه میگذاشتیم، متوجه میشدیم اصلا با او صحبت نشده است و معلوم نیست که رئیس دولت از او چه انتظاراتی دارد و نقشه راه واقعی- نه آن چیزی که مینویسند و در مجلس پخش میکنند- برای رسیدن به آن، چیست.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: گاهی میدیدیم درست در نقطهای که درآمدها به دلیل تحریم در اوج کاهش است، آقای وزیر در روز اول، پیشنهادات پرهزینهای را مطرح میکرد. معلوم میشد که اصلا نمیداند در چه شرایطی این کرسی را در دست گرفته است. یکی از مشکلات امروز هم همین هزینههایی است که نباید در این دوران و سالها خلق میشد و خلق شد.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد بهکارگیری جوانان شجاع، انقلابی باهوش با انگیزه و پرکار برای حل مشکلات را ضروری دانست و گفت: پس از انتخاب باید به این جوانان اختیارات تفویض شود و نظارت و پیگیری هم وجود داشته باشد.
امامجمعه موقت تهران ادامه داد: تفویض اختیار به معنای عدم نظارت نیست. اگر به کسی مسئولیت دادیم باید پاسخگو باشیم. اگر ای نطور عمل کنیم به سرعت همانطور که مشکلات دفاع مقدس حل شد مشکلات اقتصادی و اجتماعی حل میشود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه جامعه اهل پرخاش و ستیزهجو در تراز قرآن نیست، تصریح کرد: روح دین احسان به بندگان خداست. حضرت آیتالله بهجت میفرمودند عالم بزرگ شیعی، سیدبن طاووس در کتاب اقبال مینویسد: من در شبهای قدر برای کفار دعا میکنم. این عالم در شب قدر به فکر هدایت کفار است. ما چقدر دغدغه یکدیگر را داریم؟ دعای ظهور امام زمان(عج) دعا برای هدایت کفار و جامعه بشری است. دعا برای سعادت انسان است. باید اهل احسان بود تا خدا ما را انتخاب کند.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد، حضرت یوسف(ع) را نماد ایستادگی در برابر شهوات دانست و تصریح کرد: نگاه رهبر معظّم انقلاب در چلّه دوم انقلاب به جوانانی است که حضرت یوسف را الگوی خود قرار میدهند؛ در علم، احسان و تقوا و مهار شهوات و امیال و هوسها. جوانانی که در رسیدن به ساحت مقدس اخلاص، قلّه را میبینند.
وی با بیان اینکه خبر دادن از ذهن دیگران ملاک تقوا نیست، اظهار کرد: گاهی چنین سخنانی صددرصد شیطانی است. بزرگان ما، بسیاری از مسائل را میدانستند و لب فرو میبستند تا برای دیگران دکان باز نشود. ملاک فقط و فقط تقوا و عمل صالح است.
امامجمعه موقت تهران، شایستهسالاری را شعار قرآن دانست و گفت: شایستهسالاری روح دین و فلسفه امامت و نظام مبتنی بر حاکمیت فقیه عادلِ صالحِ مدیر و مدبر است. لذا بحق، اهل دقت میگویند ولایت فقیه یعنی ولایت علم و عدالت.
وی با بیان اینکه گاهی مدیران تراز اول رصد نمیشوند و بهکار گرفته نمیشوند، اظهار داشت: اگر هم انتخاب شوند، تفویض اختیار نمیشود. یکی از آسیبهای بروکراسی عدم تفویض اختیار است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد درباره توصیه مدیریتی آیتالله بهجت گفت: ایشان به من گفتند هر کاری که دیگران میتوانند انجام دهند را به دیگری بسپار و خودت کاری را بکن که دیگران نمیتوانند انجام دهند. این یک دستور مدیریتی ویژه است.
وی در ادامه با اشاره به گرانی افسار گسیخته مسکن و ضعف و عدم توانایی مالی جوانان ادامه داد: نزدیک دو دهه است سکاندار انقلاب بر مدیریت اقتصادی کشور با ادبیات و شعارهای مختلف تأکید دارند که مسأله اصلی کشور اقتصاد است، به دلیل جایگاه آن است. اگر اقتصاد یک کشوری قدرتمند باشد راه برای تحول هموار میشود.
حضرت امیر(ع) هم در نامه به مالک اشتر پس از اشاره به جمعآوری مالیات، مینویستند اقتصاد سالم امکان بهدست آوردن مالیات را فراهم میآورد. یعنی به اقتصاد مصر توجه کن تا این کشور قدرتمند راه برای برای تأمین نیازهای مدیریتی کشور هموار کند.
امامجمعه موقت تهران با بیان اینکه انصافاً جمهوری اسلامی در این چهار دهه با تمام کاستیها در حوزههای اقتصادی قدمهای بسیار بلند و استثنایی برداشته است، خاطرنشان کرد: با اینکه یک دهه در جنگ بودیم و چهار دهه است در تحریم هستیم و در بدست آوردن منابع همیشه با مشکل روبهرو بودهایم. اما امروز زیرساختهای اقتصادی به اندازهای شکل گرفته که بسیاری از کشورهای حتی توسعه یافته از این امکانات برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: شاخصهای کلان بحث دیگری است. زیرساختها برای این است که این شاخصها اصلاح شود که در این زمینه مشکل داریم و باید به طور جدی به آن بپردازیم.