728 x 90

آیت الله رشاد در ابتدای درس خارج تبیین کرد: راه های نجات از انحراف و خسران

آیت الله رشاد در ابتدای درس خارج تبیین کرد: راه های نجات از انحراف و خسران

رئیس شورای حوزه علمیه تهران با اشاره به عناصر نجات دهنده انسان از خسران دنیوی و ابدی، گفت: ایمان، عمل صالح و حق طلبی سه عنصری است که انسان را از خسران نجات داده و موجبات رشد و تعالی او را فراهم می آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، استاد علی اکبر رشاد، در جلسه درس خارج اصول که امروز در مدرسه علمیه امام رضا(علیه السلام) تهران برگزار شد، با تسلیت ایام سوگواری امام حسین(علیه السلام)، به بیان روایتی از آن حضرت پرداخت، و اظهار داشت: امام حسین(علیه السلام) می فرماید «یابن آدم إنَّما أنتَ ایّام کلَّما مضی یوم ذهب بعضک»، ای انسان! تو خودت روزگار هستی، تو ایّام و روزها هستی، هر روزی که می‎گذرد مقداری از تو کاسته می‎شود. رئیس شورای حوزه علمیه تهران ادامه داد: انسان به روزگار گذراندن و سپری ایام دلخوش نباشد و آرزومند آینده مباشد که چون بیاید، از خود انسان جزئی می رود و کاسته می شود.

 

تولیت حوزه علمیه امام رضا(علیه السلام) تهران افزود: ممکن است انسان روز عیدی یا روز خاصی که خوش آینده او است و منتظر است تا آن روز فرا برسد، صورت قضیه این است که انسان چیزی را گویی بدست می آورد اما در باطن معنایش این است که بخشی از وجود او کاسته شود. وی ابراز داشت: در آیات قرآن کریم که می فرماید «» یعنی بشر پیوسته در خسران است. آدمی همین که هست، نیست می شود. آدمی به قوه ای می ماند که اگر رو به فعلیت نرود از میان می رود و برای محسوس کردن این مطلب واقعی همیشه این مثال را می زنم که ما مثلا دانه های گندم را اگر در داخل ظرفی بگذاریم و همانجا بماند، ظاهرا تصور می کنیم این دانه های گندم است و موجود می باشد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانه های گندم به تدریج استعداد و قوه ای که در او نهاده است را دارد از دست می دهد و به مرور نیست می شود و از بین می رود و بعد از گذشت زمان متوجه می شویم از درون پوسیده و اگر هم کاشته شود دیگر سبز نمی شود. وی اضافه کرد: این روند کاسته شدن و نیست شدن، چون برای ما محسوس نیست درک نمی کنیم و فاصله که زیاد می شود، تراکم این نیست شدن های تدریجی خودش را نشان می دهد و یکدفعه می بینیم این گندم پوسیده است. بشر هم این گونه است! استاد رشاد تصریح کرد: اگر این گندم را در شرایط و ظرف رشد، داخل خاک قرار بدهند و حرارت آفتاب و کود به او برسد، می بینیم سبز می شود، رشد پیدا می کند. انسان هم اینگونه است یعنی اگر در ظرف رشد قرار نگیرد این جور نیست که بگوییم متوقف است.

 

رئیس شورای حوزه علمیه تهران افزود: اصلاً توقف در وجود انسان معنا ندارد. انسان یا در حال رشد و صعود است یا در حال سقوط است و این طور نیست که یک حالت سومی باشد. رئیس شورای حوزه علمیه تهران در پایان با اشاره به عناصر نجان دهنده انسان از خسران دنیوی و ابدی، گفت: ایمان، عمل صالح و حق طلبی سه عنصری است که انسان را از خسران نجات داده و موجبات رشد و تعالی او را فراهم می آورد. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که برنامه ریزی فقط برای سازمان ها یا نهادها نیست، ابراز داشت: یک فرد هم باید برنامه داشته باشد و در مقاطع مختلف این برنامه را وارسی کند تا ببیند حسب مرحله بندی و زمان بندی که پیش بینی کرده بود، چقدر پیش رفته است و آیا در حال پیشرفت است یا متوقف است یا از برنامه عقب افتاده است، و با ارزیابی برنامه خود برای پایان کار خود کارنامه ای تهیه کند.

 

آیت الله رشاد در پایان خطاب به طلاب حوزه علمیه تهران، گفت: این که بر برنامه ریزی تاکید داریم به جهت این است که طلاب عزیز که از امروز سال تحصیلی جدید را شروع می کنند موضوع برنامه ریزی را جدی بگیرند، زیرا گاه با برنامه پیش رفتن، بهره وری را چند برابر می کند، اما بی برنامه پیش رفتن گاه سبب می شود انسان از مسیر خارج شده و از مقصد دور شود.

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها