728 x 90

آیت الله بنابی در جمع طلاب تهران: تقوا انسان را از بی آبرویی در دنیا و آخرت حفظ می کند

آیت الله بنابی در جمع طلاب تهران: تقوا انسان را از بی آبرویی در دنیا و آخرت حفظ می کند

مدیر حوزه علمیه بناب با اشاره به آثار اجتماعی و فردی تقوا در زندگی انسان، گفت: حفظ تقوا در انسان باعث ایجاد زندگی بهتر از لحاظ فردی و اجتماعی خواهد و به تبع آن مشکلات جامعه نیز با رعایت کردن تقوا قابل حل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، آیت الله عبدالمجید بنابی، مدیر حوزه علمیه بناب، در جلسه درس اخلاق عمومی که صبح امروز با حضور مدیران و اساتید حوزه علمیه تهران در حوزه علمیه امام رضا علیه السلام برگزار شد، با بیان آیه ۲۷ سوره مبارکه اعراف، اظهار داشت: خداوند در این آیه شریفه می فرماید یا بنی آدم من به شما یک لباسی داده ام که با آن لباس زشتی های بدنتان را می پوشانید و در عین حال آن لباس از نظر اجتماعی به شما شخصیت می دهد. وی افزود: در فقره بعد این آیه شریفه خداوند تعالی می فرماید «لباس تقوا ذلک الخیر» یعنی یک لباس دیگر به شما دادم به نام تقوا، و این از خیلی چیزها بهتر است و بهتر از لباس بدن است. آیت الله بنابی با اشاره به جایگاه تقوا در تعالی انسان، ابراز داشت: لباس ظاهر طوری است که عیب های بدن را می پوشاند لباس ظاهر و تن کجا و لباس تقوا کجا! لباس بدن فقط از آفات گرما و سرما و چیزهای دیگر انسان را حفظ میکند و فی حد نفسه نعمت بزرگی است. وی تاکید کرد: لباس تقوا چیزی است که انسان را هم در دنیا و هم در برزخ و هم در آخرت حفظ خواهد کرد. این لباس ، انسان را از شیطان و هوای نفس بر عقل حفظ میکند.

 

مدیر حوزه علمیه بناب با اشاره به آثار اجتماعی و فردی تقوا در زندگی انسان، بیان داشت: حفظ تقوا در انسان باعث ایجاد زندگی بهتر از لحاظ فردی و اجتماعی خواهد و اگر دقت کنیم تمام مشکلات فردی و اجتماعی انسان ها که وجود دارد از رعایت نکردن تقوا ایجاد شده است. وی افزود: در سایه تقوا است که انسان صفت امانت داری، کسب حلال، اخلاق احسنه در او ایجاد خواهد شد و محبوب دیگران شدن نیز از آثار قهری تقوا است. استاد حوزه بناب تصریح کرد: کسی که تقوا دارد یعنی اینکه با خدا و امام زمان(عج) آشتی کرده و این شخص دیگر از مرگ و مشکلات پیش رو نمی هراسد و ملک الموت را در هیبت دوست تصور میکند و قبر برای اون دری از درهای بهشت خواهد شد.

 

آیت الله بنابی با بیان آثار اخروی تقوا اظهار داشت: همه مواردی که ذکر شد همه از آثار دنیوی تقوا بود و آثار اخروی تقوا بالاتر از آثار دنیوی است و آن اینکه انسان با تقوا در آخرت برای او ترسی نیست بلکه طبق آیات و روایت سلام و سلامتی برای او خواهد بود. وی افزود: خداوند لباس تقوا را برای همه انسان ها داده است و شرط داشتن این لباس این است که انسان بخواهد که این لباس را بپوشد و داشتن لباس تا وقتی که انسان تلاشی در جهت پوشیدن آن انجام ندهد هیچ موقع پوشش برای او نخواهد داشت. مدیر حوزه علمیه بناب با اشاره به رعایت مقدمات تهذیب و تربیت از زمان طفولیت انسان، اظهار داشت: پدر و مادران باید در تربیت فرزندان کوشا باشند چرا که برای فردی که از همان اوایل کودکی با مسائل اخلاقی و تربیتی آشنا باشد بهتر و سریعتر می تواند در مسیر تهذیب قدم بردارد ولی کسی که این مسائل را رعایت نکند برایش مشکل خواهد بود، ولی با مجاهدت قطعا به موفقیت خواهد رسید. وی با یادآوری نهم ربیع و آغاز امامت صاحب الزمان(عج) خطاب به طلاب حاضر در جلسه تاکید کرد: بهتر است در سالروز آغاز امامت بقیه الله اعظم(عج) تجدید بعت و عهد کنیم و طلبه ای شویم که مورد تایید امام زمان باشیم.

 

آیت الله بنابی در پایان با اشاره به سیستم مباحثه ای تحصیل در حوزه خطاب به طلاب تاکید کرد: یکی از مدل های پیشرفته تحصیل و تدریس روش مباحثه است که این روش از سلف صالح حوزه های علمیه به ما ارث رسیده است و باید این روش ادامه پیدا کند زیرا روش مباحثه است که طلبه را ملّا و علم پرور می کند.

 

 

 

 

 

 

جدیدترین اخبار

پربازدیدتری ها