حوزه/ مدیر حوزه های علمیه کشور، در همایش «تحریم در تقابل با صلح جهانی از نگاه ادیان» گفت: زنجیرههای تحریم آمریکا تنها به ایران محدود نمیشود و علیه دیگر کشورها که نظامات مشروعی دارند نیز اعمال میشود، اما در این زنجیره تحریم ایران ویژگیهایی دارد که بر خلاف منطق و صلح و حقوق بشر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، در همایش «تحریم در تقابل با صلح جهانی از نگاه ادیان» که پیش از ظهر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با اشاره به تنوع ادیان و مذاهب در جهان، گفت: رنگین کمان ادیان و مذاهب براساس یک اصول مشترک فلسفی، حقوقی، فقهی و اخلاقی است. ما به سلسله اصول مشترک پیشینی و قبل از دینی باور داریم و مفاهیم مشترک فلسفی و عقلی را میپذیریم.
مدیر حوزه های علمیه کشور افزود: نسبیت گرایی مطلق تتابع فرهنگ های گوناگون است و اگر آن را بپذیریم راه برای تفاهم اصولی پیدا نمی شود. ما از حقانیت اسلام دفاع میکنیم و از منطق آن سخن میگوییم اما نسبی گرایی مطلق، منطق فلسفی درستی ندارد. در نسبیت گرایی یک بار براساس پست مدرنیسم همه چیز تفسیر میشود و در این نگاه گفتگو یک تعارف برای مسائل زود گذر است و غیر ژرف و سطحی است، اما اگر گفتگو براساس اعتقاد به مشترکات عقلی، فلسفی و انسانی باشد، منطق آن استوار تر و ژرف تر است.
آیت الله اعرافی اظهار کرد: نظامات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تابع خرده فرهنگ های مختلف نیست، بلکه یک آبشخور فرهنگی مشترک دارد و این منطق فلسفی ماست، پس فلسفه مشترک انسانی ما براساس نظام حقوقی و فقهی، اخلاقی و ارزشی است. البته بشر هنوز گام های بزرگی دارد تا به این نوع گفتگوی عمیق و فلسفی برسد. ما یک گفتگوی دینی داریم که ادیان آسمانی و الهی دارای کلام و فلسفه و فقه و حقوق و اخلاق مشترک هستند و این سطح پیشرفته گفتگوی دینی است.
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: سطح دیگر آن در مذاهب اسلامی است که میتوان در حوزه های مشترک به صورت جامع تر تجلی پیدا کنند. این مراسم در سه سطح انسانی، دینی و مذهبی برگزار شده است و به یک امر که ریشه در حقیقت دارد، معتقدیم. این رنگین کمان دینی که در ایران وجود دارد ناشی از همین است و به نژاد و قوم و زبان محدود نمیشود.